توضیحات
کتاب وقتی نیچه گریست When Nietzsche Wept اثر اروین د. یالوم Irvin D. Yalom
رمان «وقتی نیچه گریست» (When Nietzsche Wept) یکی از مشهورترین آثار «اروین د. یالوم»، رواندرمانگرِ اگزیستانسیالیست (هستیگرا)، استاد روانپزشکی در دانشگاه استنفورد و نویسندهی آمریکایی است. او کتابهای متعددی را در حوزهی روانشناختی به رشتهی تحریر درآورده است. یالوم در کتاب آموزشیِ «وقتی نیچه گریست» با زبانی ساده و قابل فهم، وسواس فکریِ شخصیتهای اصلی داستان یعنی «فریدریش نیچه» فیلسوف آلمانی و «یوزف بُرویِر» از پزشکان برجستهی اتریشی را روایت میکند. یالوم در این رمان جذاب و خواندنی، داستانی خیالی از ملاقاتهای متعدد نیچه و دکتر برویر را به تصویر میکشد که سرشار از گفتوگوهای بینظیر فلسفی، معمایی و هیجانانگیز بر پایهی آموزههای روانشناسی (روانشناختی) است. به عبارتی نیز میتوان گفت که گفتمان بین نیچه و دکتر برویر، گفتوگوی فرد با خویشتن است.
خلاصه کتاب When Nietzsche Wept
«اروین د. یالوم» در رمان انگلیسی When Nietzsche Wept با بررسیهای موشکافانه پیرامون وسواس فکری، سبکی جدید و متفاوت از روانکاوی را با عنوان «گفتوگو درمانی» با بیانی شیوا و عامهپسند به خوبی تشریح کرده است.
کتاب «وقتی نیچه گریست» با نامهای از سوی دختر زیباروی روسی به نام «لو سالومه» خطاب به دکتر برویر آغاز میشود. دختر جوان در این نامه از دکتر برویر درخواست میکند تا فردی به نام نیچه را ملاقات کند و در صددِ درمان او بر آید. او ادعا میکند که «آیندهی فلسفهی آلمان در خطر است» و در صورت غفلت از فیلسوفِ مهجور (در آن زمان)، نیچه، فلسفهی آلمان از تحولاتِ شگرفی باز خواهد ماند. لو سالومه نام دختری است که سالهای متمادی با فردریش نیچه ارتباط داشته و تاثیر بسیار زیادی بر جوانب زندگی او گذاشته است.
سالومه به نوعی خودش را مسبب بیماری نیچه میداند و به همین دلیل تلاشهای زیادی در جهت ملاقات دکتر برویر با نیچه میکند. جسم و روح نیچه بیمار است، اما سالومه عقیده دارد که نیچه بیش از هر چیزی به ناامیدیِ مفرطی دچار شده تا حدی که او را به سمت خودکشی در آیندهای نزدیک سوق میدهد. نیچه نیز نباید متوجه دیدار لو سالومه با دکتر برویر شود، زیرا در این صورت زیر بارِ جلسات درمانی با دکتر نمیرود.
در این بین دکتر برویر خود نیز با مشکلات و چالشهای ذهنیاش دست و پنجه نرم میکند و از قبولِ درمان نیچه سر باز میزند (خودداری میکند). ولی در نهایت پس از اصرارهای بیش از حد سالومه و توانایی فوقالعادهی او در مجاب کردن، دکتر برویر میپذیرد تا با نیچه ملاقات و او را درمان کند.
در پشت جلد رمان انگلیسی When Nietzsche Wept آمده است: «وقتی نیچه گریست، آمیزهای است از واقعیت و خیال، جلوهای از عشق، تقدیر و اراده در وینِ خردگرای سدهی نوزدهم و در آستانهی تولد دانش روانکاوی. فردریش نیچه بزرگترین فیلسوف اروپا، یوزف برویر از پایهگذاران روانکاوی و دانشجوی پزشکی جوانی به نام زیگموند فروید، همه اجزایی هستند که در ساختار رمان در هم تنیده میشوند تا حماسهی فراموش نشدنی رابطهی خیالی میان بیماری خارقالعاده و درمانگری استثنایی را بیافرینند.»
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.